ZG KVART Vikend događanja 31.5.-2.6.2024.

ZG KVART Vikend događanja 31.5.-2.6.2024.

28.05.2024.

Dani Dupca (GČ Gornja Dubrava) - 31.5.-2.6., Školsko igralište - Dubečka 5
U suradnji GČ Gornja Dubrava i MO Dubec organizirana je manifestacija „Dani Dupca“. U trodnevnom druženju posjetitelje očekuje bogat i zabavan sadržaj. Prvog dana organiziran je šahovski turnir za školarce, izložbe dječjih radova, razne likovne i plesne radionice. Malonogometni turnir Dubec održavati će se dva dana, a na teren će istrčati 16 ekipa. Za prave gurmane održati će se i tradicionalno gastronomsko natjecanje u kuhanju gulaša. 20 timova boriti će se za titulu najukusnijeg gulaša koji će se dijeliti svim posjetiteljima. Za dobru atmosferu zadužen je poznati tamburaški sastav iz Đakova - "Slavonia Band" koji će nastupiti drugog dana manifestacije 1.6.


Šansona u Parku Zvonka Špišića (GČ Trešnjevka - sjever) - 1.6. od 18:00, Kostelska ulica
„Što bi Zagreb bio bez Trešnjevke, a Trešnjevka i šansona bez Zvonka Špišića?“
Zvonko Špišić bio je hrvatski skladatelj, interpretator šansone, tekstopisac i likovni umjetnik. Jedne od njegovih najpoznatijih skladbi - „Zagrebečke španciracije“, „Trešnjevačka balada“, „Zagrebačko ljeto“, „Od Selske do vječnosti“ ostavile su neizbrisiv trag njegove ljubavi prema Trešnjevci. Omiljeni zagrebački kantautor dobio je svoj Park na Trešnjevci, ali i prigodni koncert šansona u čast svojeg stvaralaštva.
Pridružite se u subotu, 1. lipnja u 18:00 sati u Parku Zvonka Špišića na koncertu obrade Špišićevih pjesama u izvedbi profesionalnih i amaterskih zagrebačkih glazbenika svih dobnih skupina. Nastupaju Jacques Houdek, Zagrebački puhački orkestar ZET-a i mnogi drugi.

Fotogalerija