Planom potreba provedena su različita događanja po zagrebačkim kvartovima

Planom potreba provedena su različita događanja po zagrebačkim kvartovima

13.05.2024.

Od pokretanja Plana potreba do danas vijeća gradskih četvrti i mjesni odbori uspješno su realizirali više od 60 najrazličitijih aktivnosti diljem grada.
 
MO „Silvije Strahimir Kranjčević“ u suradnji sa Crvenim križom od veljače ove godine jednom mjesečno održava akciju mjerenja zdravstvenih parametara za građane starije životne dobi. U ožujku je održano robotičko RoboCup natjecanje u MO Klaka.
MO Zeleni brijeg je za Dan planeta Zemlje organizirao edukativnu šetnju šumom uz vodstvo edukatora iz ustanove Javni park Maksimir, dok se na Trešnjevci - sjever trčao Ekotlon u organizaciji MO Pongračevo i MO „Nikola Tesla“. Čisteći medvjedići održali su akciju čišćenja i edukaciju u OŠ kralja Tomislava u MO „Silvije Strahimir Kranjčević“.
Dan otvorenih vrata MO Ciglenica protegao se na dva dana: prvi dan čistio se okoliš i sadilo cvijeće u parku, dok je drugi dan bio posvećen kreativnim radionicama u školi, a igrala se i nogometna utakmica. MO Mala Mlaka blagdan sv. Jurja proslavio je povorkom KUD-a, dok je MO Kajzerica obilježio Noć knjige - čitalo se i družilo s književnicima, razmjenjivalo knjige. Za naše najmlađe održana je književno - dramska manifestacija „Dubrava Striborova“ u organizaciji MO „Ivan Mažuranić“ i Narodnog sveučilišta Dubrava.
MO Špansko Praznik rada proslavio je na šetnici Ivane Brlić Mažuranić - kvartovski likovnjaci i klinci crtali su po šetnici, družili se uz prvomajski roštilj i dobru glazbu. Paljenje plamena Trnjanskih kresova na Savi obilježeno je u organizaciji GČ Trnje i Mreže antifašistkinja Zagreba. MO Čučerje organizirao je manifestaciju Liepe moje Čučerje zelene na kojoj su se posjetioci zabavili bogatim kulturno - umjetničkim programom.
 
Nastavljamo i dalje s organiziranjem različitih događaja za naše građane po zagrebačkim kvartovima.

Fotogalerija