Otkrij čari kvarta! Događanja 20.6.-22.6.2024.

Otkrij čari kvarta! Događanja 20.6.-22.6.2024.

18.06.2024.

Ivanje u Dubravi (GČ Donja Dubrava) - 20.6. s početkom u 19:00 sati, Perivoj Ivane Brlić-Mažuranić
„Gori nam vatra kresnica uoči goda Ivanja“
U organizaciji Vijeća Gradske četvrti Donja Dubrava i Narodnog sveučilišta Dubrava održat će se Ivanje u Dubravi. Ovom kulturno - umjetničkom priredbom oživljava se ljetni običaj Ivandanja. U programu koji će se odvijati na pozornici s početkom u 19:00 sati sudjelovat će kulturno umjetnička društva Valentinovo, Oporovec, Sesvete i drugi. Paljenje krijesa kao centrale točke manifestacije prema starom hrvatskom običaju zapalit će se u sumrak uoči Ivanja kako se i običavalo u tradiciji. Posjetitelje će uveseljavat tamburaška skupina Tamburaši iz Markuševca. Ivanje u Dubravi obogaćuje folklornu scenu i turističku sliku grada i potiče svijest građana o bogatstvu ivanjskih običaja.


Unseen ljetno kino i radionica murala (GČ Peščenica - Žitnjak) - 21.6. od 17:00 do 22:00 sata, tržnica Volovčica
GČ Peščenica - Žitnjak u suradnji s kino inicijativom Unseen organizira događaj s ciljem aktiviranja novih prostora kulture i povezivanja različitih generacija kvarta. Druženje započinje u 17:00 sati radionicom izrade murala, a nastavlja se razgovorom „Otvoreni mikrofon“ u 19:00 sati na kojem će svi okupljeni stanovnici kvarta imati priliku razgovarati o mogućnostima unapređenja Trga i revitalizaciji prostora tržnice Volovčica. Za kraj ovog kvatrovskog druženja očekuje vas projekcija Oscarom nagrađenog animiranog filma „Dječak i čaplja“ koji je planiran za 20:00 sati.


Dan kulture na Folki (GČ Peščenica - Žitnjak) - 22.6. s početkom u 17:00 sati, školsko igralište OŠ Lovre pl. Matačića, Laurenčićeva 1
Dan kulture na Folki počet će predstavom za djecu u 17:00 sati na poligonu ispred škole. Najmlađi će se zabavljati sudjelovanjem u vatrogasnim igrama, a za posjetitelje su spremne zanimljive radionice i glazbeni program. Od 21:00 sat Folka postaje prava filmska priča. U kinu na otvorenom projekcija filma „Zagonetni dječak“ zasigurno će okupiti i zainteresirati djecu i odrasle. Dođite i uživajte u zabavnom i kulturnom danu sa svojim susjedima.

Fotogalerija