Zagrebački kvartovi obilježili Europski tjedan mobilnosti

Zagrebački kvartovi obilježili Europski tjedan mobilnosti

24.09.2024.

Mnoštvom zanimljivih događanja obilježen je Europski tjedan mobilnosti u zagrebačkim kvartovima. Planirane aktivnosti s naglaskom na zdrave životne navike, tjelesnu aktivnost i korištenje alternativnih oblika prijevoza obuhvatile su sve građane, od onih najmlađih, do najstarijih i u bogatom programu svatko je mogao pronaći nešto za sebe.
„Zajednički javni prostori“ ovogodišnja je tema obilježavanja, pa je tako Trakošćanska ulica na jedan dan zatvorena za promet i postala prostor za različite društvene sadržaje i cjelodnevne aktivnosti za građane. Na Festivalu susjedstva, uz druženje, puno plesa i dobre zabave, građani su sudjelovali u utrci biciklima i zanimljivim radionicama. Edukativni i zabavni sadržaji iz područja civilne zaštite na Jarunu okupili su roditelje s djecom koja su isprobala dječji zipline i vožnju vatrogasnim vlakićem, dok su predškolarci na biciklima i romobilima sudjelovali u Maloj biciklijadi. U GČ Donji grad uspješno su održane prometne radionice i predavanje o „Sigurnijoj mobilnosti učenika pješaka“ s ciljem podizanja svijesti o sigurnosti djece u prometu. Sportska natjecanja, radionice i predstave za djecu održane su i u OŠ Brezovica. U istočnom dijelu grada, na ulicama Sesveta također su organizirane brojne aktivnosti za građane. Izložbe, sportski sadržaji, ekološke, likovne i prometne radionice okupile su velike i male. Tradicionalnom „Zagrebačkom žbicom“ zatvoren je Europski tjedan mobilnosti. Brojni zagrebački biciklisti po prvi put vozili su do najveće pješačke zone na Jarunu gdje je organiziran bogat program za sudionike.
Uživali smo družeći se zajedno kroz tjedan brojnih sportsko-rekreacijskih i zabavnih aktivnosti. Veselimo se sve većem broju biciklista u gradu i zahvaljujemo svima koji su sudjelovali.
Vidimo se i sljedeće godine!

Fotogalerija