Šalabahter kvartovskih događanja 27.-29.9.2024.

Šalabahter kvartovskih događanja 27.-29.9.2024.

26.09.2024.

Pešča ChillOUT - koncert benda Elemental (GČ Peščenica-Žitnjak) - 27. rujna u 20:00 sati, Tržnica Volovčica
Kultni zagrebački bend Elemental, u petak će nastupit u okviru manifestacije Pešča ChillOUT Centra Knap. Remi i ekipa, bez kojih je teško zamisliti domaću glazbenu scenu, dobro će vas zabaviti svojim energičnim nastupom i kombinacijom različitih glazbenih stilova, od hip hopa i elektronike do rocka. Pešča ChillOUT kulturna je manifestacija koja posjetiteljima pruža kvalitetan kulturno - umjetnički program koji svojom raznolikošću zadovoljava različite ukuse publike. Ne propustite odličnu zabavu i ovog vikenda posjetite Volovčicu.


Dan Mjesnog odbora Maksimirska naselja (GČ Maksimir) - 28.-29. rujna, Radauševa ulica 9
Mjesni odbor Maksimirska naselja u suradnji sa Centrom za kulturu i informacije Maksimir organizira dvodnevnu manifestaciju koja će se u subotu od 10:00 do 20:30 sati i nedjelju od 10:00 do 11:00 sati održati u Radauševoj ulici 9 (na platou kod kavane Darling & Shegrts). Očekuje vas raznolik program, od škole rolanja, turnira u stolnom tenisu, lutkarske predstave za najmlađe do nastupa plesnih skupina. U subotu će se održat i edukativna radionica o sokolarstvu uz zanimljivu demonstraciju s pticama, dok će vas od 18:30 sati zabavljati nastup DJ-a.

Trešnjevački sajam OPG-ova (GČ Trešnjevka-sjever) - 28.-29. rujna, Trg Krešimira Ćosića
Gradska četvrt Trešnjevka - sjever također organizira dvodnevnu manifestaciju u subotu i nedjelju ispred Doma sportova na Trgu Krešimira Ćosića. Hakleri će u subotu od 10:00 do 18:00 sati imati priliku odmjeriti snage i sudjelovati u organiziranom košarkaškom turniru. Posjetitelje očekuje bogata ponuda tridesetak domaćih proizvođača, radionice, glazbeni program i javnozdravstvene akcije Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar”. Obiđite štandove i probajte domaće proizvode naših vrijednih OPG-ovaca.

Dani Stenjevca (GČ Podsused-Vrapče) - 28.-29. rujna
Dvodnevni kvartovski festival održavat će se u subotu, 28. rujna i nedjelju, 29. rujna u najvećem parku u Stenjevcu, Parku Lujze Janović Wagner. Šarolik festival sadrži preko 40 aktivnosti i to humanitarnog, sportskog, glazbenog, umjetničkog, dječjeg, zdravstvenog, kulturnog i povijesnog karaktera. Zabavite se uz nastupe lokalnih glazbenika, DJ-eva, repera, otkrijte uličnu umjetnost, upoznajte se s radom lokalnih obrtnika, udruga i vatrogasaca. Manifestacija obiluje i sadržajima za djecu i ljubimce pa će svaki posjetitelj zasigurno pronaći nešto za sebe.

Zapadno od centra (GČ Črnomerec) - 29. rujna, plato Keglić
Povodom obilježavanja Dana općine i dolaska prvog vlaka na Zapadni kolodvor u Zagrebu, GČ Črnomerec u suorganizaciji s Centrom za kulturu i film Augusta Cesarca poziva vas na Festival susjedstva - Zapadno od centra koji će se održati 29. rujna na Trgu Francuske Republike, plato Keglić. Očekuje vas bogat program za sve uzraste, nastupi škola, kazališne predstave, kreativne radionice, koncerti, filmske projekcije, pripovijedanje zagrebačkih bajki, priča i legendi, ali i brojna druga iznenađenja. Susjedstvo nije samo mjesto gdje živimo, ono je srce zajednice u kojoj dijelimo radost i stvaramo prijateljstva koja traju. Proslavimo susjedstvo, kvart i susjede koji nam prolaze kroz živote i podružimo se zajedno. 
 

Fotogalerija