Provedene edukativne aktivnosti u sklopu pilot projekta Cvjetne livade

Provedene edukativne aktivnosti u sklopu pilot projekta Cvjetne livade

11.10.2024.

Tokom rujna, u gradskim četvrtima obuhvaćenih pilot projektom, održana su edukativna predavanja o značaju oprašivača u gradovima i njihovim staništima. Stručnjaci EKONERG-a, Instituta za energetiku i zaštitu okoliša upoznali su građane s provedbom monitoringa na plohama smanjenog režima košnje i dali odgovore na znatiželjna pitanja o važnosti oprašivača, programima koji se provode za stvaranje ugodnog okruženja za njihov razvoj, postavljenim žutim trakama u parkovima i objasnili zašto se pojedine površine ne kose intezivno te kako pčele i oprašivači čine naš grad ljepšim i zelenijim.
Sredinom jeseni, kroz listopad održavaju se i edukativne aktivnosti u vrtićima i osnovnim školama. Ovog su tjedna provedene edukativne radionice i šetnje s osnovnoškolcima u gradskim četvrtima Maksimir i Stenjevec. Nakon odslušanog predavanja o važnosti kukaca učenici su obišli plohe, brojali, hvatali i promatrali brojne sitne stanare cvjetnih livada. Naši mali čuvari prirode s veseljem su izradili i hotel za kukce. Nadamo se da će pčelice, bumbari i ostali oprašivači rado potražiti sklonište u njemu i s nestrpljenjem čekamo prve stanare!

Sve aktivnosti vezane uz pilot projekt Cvjetne livade pratite i na Facebook stranici "Grad Zagreb kvartovi" - https://www.facebook.com/kvartovi

Fotogalerija