Sajam zdravlja:

Sajam zdravlja: "Štampar u tvom kvartu" - GČ Novi Zagreb-istok, 25. svibnja 2024.

20.05.2024.

U subotu, 25. svibnja 2024. od 09:00 do 12:00 sati u Ulici Božidara Magovca 17 (plato Mamutice) održati će se Sajam zdravlja: „Štampar u tvom kvartu“.

Zdravstvenu akciju provodi Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“, a obuhvaća niz lokalnih manifestacija u zagrebačkim kvartovima s ciljem jačanja kulture brige o zdravlju i kvaliteti života. Zagrepčanke i Zagrepčanci svih dobnih skupina imati će priliku obaviti razne preglede i savjetovanja s liječnicima te sudjelovati u brojnim radionicama i edukacijama vezanih uz brigu o zdravlju, a sve u svom kvartu. Ususret Svjetskom danu nepušenja, posebna će se pozornost posvetiti upravo ovoj temi. Na ovom izdanju putujućeg sajma građane očekuje šest štandova na kojima će se moći educirati o važnosti pravilne prehrane, aktivnog načina života i redovite tjelesne aktivnosti, naučiti kako prepoznati prve simptome određenih zdravstvenih stanja i još mnogo toga.

Sajam zdravlja do sada je održan u gradskim četvrtima Brezovica, Donji grad, Gornja Dubrava, Maksimir, Novi Zagreb - zapad, Peščenica - Žitnjak i Podsused - Vrapče.
Gradska četvrt Trešnjevka - jug, također ove subote, 25. svibnja, u sklopu Dana zdravlja održati će „Štampar u tvom kvartu“.

Fotogalerija