Lijepo vrijeme i dobra atmosfera obilježili još jednu zagrebačku subotu

Lijepo vrijeme i dobra atmosfera obilježili još jednu zagrebačku subotu

10.06.2024.

Brojne radionice, predstave, glazbeni nastupi i sportske aktivnosti i ove subote, u velikom broju okupili su građane svih dijelova grada.
U veselom okruženju, ispred Osnovne škole Rudeš na manifestaciji „Rudeš u srcu“ okupila su se djeca svih uzrasta, roditelji i ostali stanovnici Rudeša. Za posjetitelje su bile spremne razne predstave i koncerti zborova, a posebna pozornost bila je usmjerena na dječje stvaralaštvo. Najmlađi su prezentirali svoje vještine i radove, a sudjelovali su i u STEM, EKO i glazbenim radionicama.
U GČ Trnje, sportski dan privukao je sportaše i rekreativce koji su imali priliku sudjelovati u organiziranom veslanju u raftu i kanuu. Odred Izviđača Sljeme održao je edukativne izviđačke radionice vezane uz boravak u prirodi. Prava glazbena oaza ove subote bio je i centar grada. U prekrasnom ambijentu park šume, paviljonu Tuškanac, koncert su održali učenici Glazbenog učilišta Elly Bašić i učenici OŠ Jabukovac.
GČ Maksimir organizirala je cjelodnevno druženje za građane. Održani su razni kulturno - edukativni događaji, od radionica do predstava, a posjetitelji su se za kraj dana opustili uz zvuke evergreena. Druženje za stanare i prolaznike, veliku i malu djecu organizirala je i GČ Donji grad. Brojne društvene igre, plesne radionice i ulični cirkuski show izmamili su van stanovnike ovog kvarta.

Raznovrsne aktivnosti po gradskim četvrtima spajaju ljude, a druženje stanovnika po kvartovima postaje vikend tradicija.

Fotogalerija