Izrađena opsežna stručna studija za uređenje Parka Marije Ružičke Strozzi

Izrađena opsežna stručna studija za uređenje Parka Marije Ružičke Strozzi

08.08.2024.

Park Marije Ružičke Strozzi središnja je zelena površina Trnjanske Savice. Iako je odavno zacrtan u urbanističkim planovima prema kojima je izgrađeno naselje, sam park nikada nije bio planski i cjelovito uređen.
Kako bi buduće uređenje što kvalitetnije odgovorilo ne samo na potrebe lokalne zajednice nego i na nadolazeće klimatske promjene, Vijeće mjesnog odbora osnovalo je radnu skupinu u sklopu koje su vijećnici uz pomoć brojnih vanjskih suradnika izradili detaljnu analizu postojećeg stanja. Provedene su i participativne aktivnosti koje su obuhvatile lokalne institucije i građane. Svaka od navedenih aktivnosti dala je specifičan uvid u postojeće stanje parka, način na koji se koristi te moguće smjerove njegovog uređenja. Rezultat je set smjernica za uređenje parka u kojima su objedinjene i izbalansirane stručne preporuke sa željama i potrebama lokalne zajednice.
Cilj je stvoriti prostor koji će poticati građane svih društvenih i dobnih skupina da više borave vani opuštajući se u prirodnom okruženju, što pozitivno utječe na njihovo mentalno i fizičko zdravlje te jačati društvene veze kao mjesto okupljanja za različite događaje, aktivnosti i zajedničke projekte.

Cijelu studiju možete preuzeti ovdje:

https://drive.google.com/file/d/1dwvuQqo7pk3kRTl9feflNYAbmvogmAIF/view?usp=drive_link