Događanja po zagrebačkim kvartovima - 18. svibnja 2024.

Događanja po zagrebačkim kvartovima - 18. svibnja 2024.

15.05.2024.

Dan MO Gajevo i izložba VGČ (GČ Trešnjevka jug), 18.5. od 16,00 do 20,00 sati, kod MO Gajevo, Koprivnička 47
Prigodni sajam, razmjena stvari, nastupi lokalnih udruga, KUD-ova, zborova, druženje s članovima vijeća, street art oslikavanje, sportske igre za djecu,predstavljanje lokalnih udruga i njihovog rada - sve će to dočekati posjetioce Dana MO Gajevo.
Program kreće u 16:00 sati specijalnim programom za djecu koji uključuje i Dječju koncert-predstavu Orkestra Pokoloka, UO Teatra Poco Loco. Od 18:00 do 20:00 sati slijede glazbeni i folklorni nastupi grupa i kulturno umjetničkih društava, predstavljanja knjiga za djecu i razne radionice.


Zapruđe blues moment (GČ Novi Zagreb-istok), 18.5. u 20,00 sati, Meštrovićev trg, ispred objekta MO i Gradske Knjižnice u Zapruđu
Zapruđe, novozagrebačko naselje nastalo je šezdesetih godina dvadesetog stoljeća u trenutku kad je glazbeni pravac Blues doslovce obavio Europu, a svoj put pronašao je i među zgradama i klupicama tada novoizgrađenog naselja. Talentiranost mladih ljudi i entuzijazam slušanja i izvođenja bluesa zadržao se u Zapruđu sve do današnjih dana.
Zapruđe blues moment okuplja glazbenike iz Zapruđa, one koji još žive u naselju i one koji su odselili. Koncert je posvećen bluesu, stanovnicima naselja kao i glazbenicima koji više nisu među nama.
Događaj je organiziran u suradnji s Udrugom Hrvatske Blues Snage (Croatian Blues Forces).
Želja je vratiti Zapruđe na glazbenu scenu, s obzirom da je kvart poznat po bendovima i garaža-bendovima.


Druženje s djecom iz SOS dječjih sela Lekenik i Ladimirovci (GČ Maksimir), 18.5. u 12,00 sati, ŠRD Kozjak i Gradsko kazalište “Žar ptica”, Bijenička cesta 97
Cjelodnevno druženje organizirano je u suradnji sa ŠRD Kozjak i Gradskim kazalištem „Žar ptica“.  Djeca iz SOS dječjih sela Lekenik i Ladimirovci i svi drugi klinci iz kvarta družit će se i uživati u raznim radionicama, kulturnim i sportskim programima.  Druženje započinje predstavom u kazalištu „Žar ptica“ u 12:00 sati.

Fotogalerija