Aktivnosti u sklopu Europskog tjedna mobilnosti 19.-22. rujna 2024.

Aktivnosti u sklopu Europskog tjedna mobilnosti 19.-22. rujna 2024.

18.09.2024.

Predavanje „Sigurnija mobilnost učenika pješaka“ (GČ Donji grad) 19. rujna, Primorska 32 od 18:00 do 19:00 sati
Predavanjem „Sigurnija mobilnost učenika pješaka“ predstavit će se rezultati projekta „Sigurniji put do škole“ provedenog u suradnji s OŠ Petar Zrinski. Voditeljica projekta Lana Račić svim roditeljima, susjedima pružit će i dodatna pojašnjenja sa svrhom educiranja o važnosti podrške u učenju djece o sigurnom kretanju, kao i potrebnim koracima za njihovo sigurnije sudjelovanje u prometu. Vaše prisustvo važno je za sigurnost naše djece i zajednice, stoga nam se pridružite i doprinesite sigurnijem kretanju učenika pješaka na našim ulicama.

Europski tjedan mobilnosti u GČ Sesvete 19.-21. rujna, Trg D. Domjanića od 9:00 do 20:00 sati
U tjednu mobilnosti pridružite nam se na istoku grada i u Sesvetama sudjelujte u brojnim organiziranim aktivnostima. Do kraja tjedna održavat će se izložba „Putovanje koje je promijenilo svijet - Marco Polo“. Uronite u priču o legendarnom putniku i otkrijte kako je njegovo putovanje oblikovalo svijet kakav danas poznajemo. Uključite se u ekološke radionice, pustite mašti na volju i kroz umjetnost se izrazite na likovnim radionicama. Radionica prometne kulture upoznat će naše mališane o važnosti sigurnog i odgovornog ponašanja u prometu. Mali sportaši imat će priliku naučiti nove vještine, zavrtiti se na kotačima i sudjelovati u Školi rolanja. Pokrenimo se zajedno i vidimo se na ulicama Sesveta!

Edukativni i zabavni sadržaji iz područja civilne zaštite (GČ Trešnjevka - jug) 21. rujna, RSC Jarun od 10:00 do 13:00 sati
U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, u subotu vas na Jarunu očekuju zabavni i edukativni sadržaji civilne zaštite prilagođeni svim dobnim skupinama. Upoznajte se s tehnikama pružanja prve pomoći, vrlo aktualnim modelima potresa i poplava, isprobajte simulatore sudara i prevrtanja. Povedite djecu na dječji zipline i vožnju vatrogasnim vlakićem, a predškolarce na biciklima, triciklima i romobilima da sudjeluju u organiziranoj Maloj biciklijadi.
Posjetite nas i dobro se zabavite!

Trakošćanska za sve! (GČ Trešnjevka - sjever) 22. rujna od 10:00 do 19:00 sati
Trakošćanska ulica 22. rujna bit će zatvorena za promet i na jedan dan postaje prostor za različite društvene sadržaje i cjelodnevne aktivnosti za građane. Na radionici popravljanja bicikla naučite osnove održavanja i popravka svog ljubimca na dva kotača i sudjelujte u utrci „Najsporiji puž“ s vrijednom glavnom nagradom. Uz druženje vas očekuju i druge zanimljive radionice, glazbeni program i još puno toga. Sudjelovanjem u obilježavanju Europskog tjedna mobilnosti djelujemo protiv zagađenja uzrokovanog rastućim motornim prometom čime unapređujemo kvalitetu života naše zajednice.


Sva događanja i aktivnosti u gradskim četvrtima pratite i na Facebook stranici "Grad Zagreb Kvartovi" - https://www.facebook.com/kvartovi
 

Fotogalerija